Mina underbara följare:

fredag 14 oktober 2011

Tutorial: Montera stämplar enkelt på Ez-foam

Jag har alltid monterat mina stämplar på Ez-foam med hjälp av en spetsig sax köpt på apoteket. Detta har resulterat i 2 förstörda saxar, klistriga händer och dåligt humör! I början av veckan började jag att montera upp mina stämplar från Magnolia, det räckte med att montera 6 av dom 35 jag köpt för att jag skulle inse att antingen fick jag hitta ett bättre sätt eller också fick stämplarna förbli omonterade, vilket kan resultera i ojämnt stämpelavtryck.

Jag lyckades faktiskt hitta ett mycket bättre sätt som efter montering av 15 stämplar fortfarande lämnade mig med ett leende på läpparna. Tyvärr tog Ez-foamet slut men jag kommer så fort jag bara kan köpa mer!

Du behöver:
Ez-foam
Skalpell (jag använder Heidi Swapp)
Tom glasburk med vatten och mycket Yes diskmedel (omskakas)
Omonterade stämplar
Sliten skärbräda du inte är rädd om
En bit Torky eller liknande
Gör så här:
1. Placera den omonterade stämpeln på Ez-foamet, har du flera så placera ut alla samtidigt och sätt dom tätt.

2. Doppa skalpellen i diskmedelsvattnet och skär sedan ut efter konturerna kring stämpeln. Tänk på att hålla kniven rakt så att du inte lutar den in under motivet. Gör ett svep ner i burken med skärbladet (minst 4 gånger per motiv) under tiden du skär så förhindrar du att den inte blir kladdig eller fastnar i foamet.
Håll dina fingrar på stämpelgummit när du skär. (Bilden ovan visar utan fingrarna på motivet för den handen håller ju liksom i kameran *LOL) Du behöver inte trycka med kniven utan det räcker med att du skär igenom Ez-foamen - inte skyddspappret.

3. När du skurit runt motivet lossar du på det vita skyddspappret på baksidan och drar sedan bort den monterade stämpeln. För att inte riskera att sätta handen på alla lösa Ez-foam bitar kan du sätta fast dom på Torkypappret.

4. Skulle du nu ha fått en liten flik med kladdigt foam som sticker ut är det enklast att bara skava bort det med kniven och torka av det på pappret.
Du har nu en Ez-monterad stämpel utan en massa kladd!
Skalpellen klarade sig utan att behöva kasseras och det glada humöret höll i sig.

Kram Nelle

2 kommentarer:

  1. Sv: Tack :) Japp, vi ses på söndag!

    SvaraRadera
  2. Bra tutorial! Detta måste jag testa, för jag är så trött på min kladdiga sax. Nästa inköp får nog bli en bra skalpell...
    Kram ica

    SvaraRadera

♥♥♥Thank you for stopping by and take the time to comment♥♥♥